CHIROPRACTIE BARENDRECHT

Waar?

Chiropractie Barendrecht is sinds 2005 in de wijk Carnisselande gevestigd, maar vier kilometer vanaf Rotterdam Zuidplein. Dus ook Chiropractie Rotterdam.

Avenue Carnisse 317

2993 ME, Barendrecht

Tel: (0180) 628 775


Chiropractic Barendrecht flags


5-jarig bestaan!

Het is alweer 5 jaar geleden, dat Glen Potgieter D.C. zijn chiropractiepraktijk opende in Dordrecht. Daarna zijn er nog twee praktijken bijgekomen in Barendrecht, vlakbij Rotterdam Zuid, en Gorinchem. In de afgelopen tijd hebben er al velen kennisgemaakt met chiropractie en we krijgen steeds meer mensen doorgestuurd via (huis-)artsen, specialisten en therapeuten.Chiropractor Dhr Bowman is nu de eigenaar van Chiropractie Barendrecht. Hij is Amerikaan.

Welke opleiding heeft een chiropractor gevolgd?

De opleiding chiropractie is alleen nog in het buiten- land te volgen (Australië, Canada, Denemarken, Engeland, USA, Wales, Zuid-Afrika) en als vooropleiding is VWO met exacte vakken vereist. Het is een universitaire studie, die vijf jaar duurt, waarbij het zesde jaar wordt afgesloten in een praktijk van een reeds gevestigde chiropractor, om de theorie in praktijk te brengen. In Nederland zijn erkende chiropractoren aangesloten bij de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie) en/of SCN (Stichting Chiropractie Nederland), zo ook G. Potgieter D.C.

Wordt chiropractie door mijn verzekering vergoed?

Ja, chiropractie wordt door alle verzekeringsmaatschappijen vergoed, al is dat helaas niet altijd volledig. Wat de exacte vergoeding is van uw verzekering kunt u nalezen in de polisvoorwaarden. De vergoeding staat dan vermeld onder chiropractie of alternatieve geneeswijzen.Chiropractic Barendrecht tram.

Openingstijden Chiropractie Barendrecht

Maandag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar) Aan de slag bij Chiropractie Dordrecht.

Dinsdag: 7h30-16.30

Woensdag: 14h00-18h00

Donderdag: 7h30-16.30

Vrijdag: Gesloten (wel telefonisch bereikbaar) Aan de slag bij Chiropractie Dordrecht.

Zaterdag: 08h00-12.00

Gratis parkeergelegenheid. De kliniek is eenvoudig met Tram 25 vanuit Rotterdam Centraal te bereiken. Bij Meerwede uitstappen en 30 seconden lopen.


CHIROPRACTIE DORDRECHT ...

CHIROPRACTIE ZUID HOLLAND ...

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek bij CHIROPRACTIE BARENDRECHT is bedoeld voor mensen die twijfelen over chiropractie. Stelt u zich voor dat u geïnteresseerd bent, maar ... u heeft veel vragen, u bent mogelijk een beetje bang, dan kunt u zeker een kennismakingsgesprek aanvragen, zonder kosten. Er is geen behandeling, wel een korte anamnese en onderzoek, en een uitleg over wat chiropractie voor u kan betekenen, of juist niet.

Kiest u voor een vervolgafspraak c.q. behandeling, dan worden altijd de kosten van een eerste consult in rekening gebracht."Hartelijk dank voor de uitstekende behandeling bij CHIROPRACTIE BARENDRECHT, langetijd heb ik gestapt met een steeds weer terug kerende rugpijn, er hielp eigenlijk niets; tot ik na een opendag bij U bent gaan kijken.

Al na enkele behandelingen was ik de pijn en stijfheid kwijt, ik wil ieder met rug klachten aanraden maak hiervan gebruik en U zult zich weer goed voelen."
Nogmaals dank
C.J.BNew … hot off the press


STOP PRESS: Stones in my Clog, my third Chiropractic book, written in the James Herriot genre, has just become available for the first time as an ebook for just $2.99. 

In het NL, Grind in mijn klomp.


Wat is Chiropractie?

Chiropractie (vanuit het Grieks betekent Chiros en Practikos “met de handen”) is een aanvullend medisch beroep. Dat betekent dat we werken naast de centrale lijn artsen, hen aanvullend. Wij stellen diagnoses en behandelen mechanische storingen van de wervelkolom en het musculaire systeem met de intentie het aantasten van het zenuwsysteem en daardoor de algemene gezondheid te verbeteren, vooropgesteld dat stoornissen in de rug en gewrichten kunnen samengaan met de zenuwbanen en resulteert in veel verschillende klachten welke de gezondheid verslechteren.

Chiropractie is een wereldwijd erkende vorm van geneeskunde, die zich toelegt op de wervelkolom en het centrale zenuwstelsel. Chiropractie gaat ervan uit dat een menselijk lichaam een zelfherstellend vermogen heeft, mits het zenuwstelsel optimaal kan functioneren. Wanneer er echter blokkades in de wervelkolom aanwezig zijn krijgen de zenuwbanen, die hierdoor lopen niet de mogelijkheid mormaal te functioneren, wat pijnklachten kan veroorzaken. Een chiropractor kan door middel van diverse technieken de blokkades opheffen, zodat het lichaam weer optimaal kan functioneren.

DC – Dokter van Chiropractie. In de meeste landen (maar niet Nederland) worden DC’s Doctor genoemd. Bijv. Dr G. Potgieter, D.C.

De volgende tekening laat zien hoe elk orgaan in het lichaam wordt voorzien door zenuwen, en de meeste van hen, maar niet alle, komen via de ruggengraat.

Autonomic nervous system chart.

Onderrug pijn

Mevrouw M, een negenenvijftig jarige vrouw heeft last van chronisch onderrugklachten nadat zij een hernia heeft gehad toen zij vierentwintig was. Sindsdien is zij niet zonder pijn. Drie jaar geleden is de pijn voor de zoveelste keer weer heel erg geworden, de pijn straalt door naar haar rechterbeen.

Gedurende haar enige zwangerschap had zij vreselijke rugklachten en heeft zij de beslissing genomen om nooit meer zwanger te raken. Haar is zo vaak verteld: "U heeft gevorderde artrose, helaas is er niets meer aan te doen. U moet maar er mee leren leven."

Kijk eens naar haar röntgenfoto's:

Let op hoe de ruimtes tussen de wervelschijven op alle niveaus afgenomen zijn. Kijk vooral naar de flink reaktieve sclerose (artrose) in het midden van haar onderrug en hoe de wervel verschoven is. Gelukkig ben ik de behandeling ontstaan voor dat ik de foto's zag, want haar klachten hebben niets met de verschoven wervel te doen. Het was in het bekkengewricht. De artrose op L2-L3 was maar toeval.


 • Maak uw eigen glucosamine- en chondroitinsulfaat rijke KIPPEN BOTTEN tegen ARTROSE SOEP.

  Lateral lumbar x-rays showing advanced DJD.


  Ik moet mezelf even knijpen. Mevrouw M is een zeer mooie vrouw, ondanks haar bijna zestig jaar, met een hoofd vol aantrekkelijke krullen tot op haar schouders, die kwam naar CHIROPRACTIE BARENDRECHT. Zij kleedt zich mooi aan! Ik kan mij niet voorstellen. Vrijdag gaf zij door dat zij bijna geen pijn had. Stijf inderdaad, maar GEEN PIJN! Binnen een maand is de pijn flink afgenomen en nu, naar vier maanden, heeft zij GEEN PIJN!

  Wij zijn nu bezig met revalidatie en mevrouw M komt eens per maand onder controle om de kans van een terugval te voorkomen.

  Het is niet te geloven!


  AP x-ray showing advanced DJD of the lumbar spine.


 • Lumbar facet syndrome ...
  Sacroiliac joint syndroom ...
 • Hoofd- en Nekpijn

  Het verbaast me dat bij Chiropractie Barendrecht nieuwe patienten komen, die vaak al 20-30 jaar met nekklachten rondlopen. 50 jaar geleden kan ik het begrijpen, er waren toen nog weinig chiropractoren. Maar rond blijven lopen met nekklachten en daarvoor innemen van vaak teveel pijnstillers, die erom bekendstaan de nieren te vergiftigen, is niet verstandig.

  Een quote van de website van de Nierstichting:

  "In het algemeen, wanneer gebruikt volgens voorschrift, zijn zelfzorgmedicijnen veilig. Maar wanneer deze voor een lange periode worden ingenomen, vooral degene die een mix van pijnstilling bevatten bijv. aspirine, acetaminophen en caffeine, kan dit leiden tot chronische nierfalen."

  Bijna iedereen heeft af en toe nekklachten. Klik hier zodat u kunt zich informeren. NECK PAIN ...

  Waarom krijgen mensen nekklachten? Dat kunnen zoveel redenen zijn, een auto-ongeluk of een val van een paard of bijvoorbeeld turnen. Het is misschien ongelooflijk, maar sinds ik bij Chiropractie Barendrecht werkzaam ben heb ik een nieuw spreekwoord voor Nederland uitgevonden.

  "Het water is niet meer het grootste gevaar in Nederland. Wat dan? De trap!"

  Dangerous stairs  Er zijn weinig mensen, die niet een keer of drie van de trap gevallen zijn. Daar komen vaak zeer ernstige klachten van.

  Uit bed komen is vervelend, maar er is een ding gevaarlijker: niet uit bed komen! Maar wanneer is het de juiste tijd om met nekklachten of hoofdpijn je arts of je chiropractor in te schakelen?

  Vooral als de pijn verschrikkelijk is, als het niet binnen enkele weken vanzelf weggaat, of het uitstraalt naar de arm of uw voet. Als u na enkele weken zeker bent dat u weinig resultaat met ontstekingsremmers of therapie krijgt en ook als u regelmatig begint met hoofdpijn klachten rond te lopen?


  CHIROPRACTIE BARENDRECHT - Headache Chiropractic ...

  MORTONSE NEURALGIE - pijn in de voorvoet en tenen ...

  Huilbabies

  Huilt uw baby meer dan 3 uur per dag, meer dan 3 dagen per week en meer dan 3 weken aan een stuk, dan kan uw kind lijden aan colic Chiropractic (15% van de baby’s lijdt hieraan). Er is onderzoek gedaan waaruit blijkt dat chiropractische behandelingen effectief kunnen zijn.

  Chiropractie Barendrecht. Zie hier voor huilbaby’s (engels). Colic Chiropractic ...

  Constipatie

  Het beste medicijn tegen constipatie zijn bietjes. Ontlasting moet elke dag langs het darmkanaal, een afwijking hierin is al abnormaal en kan veel (ernstige) ziektes veroorzaken. Klik hier voor meer tips tegen constipatie vanuit Chiropractie Barendrecht ... Beetroot constipation ....

  Maagzuur

  Maagzuur is een vervelende aandoening die vaak midden in de nacht optreedt. Vaak is het niet ernstig, maar lastig is het wel. Het is een storing van de maagfunctie. Het kan veroorzaakt worden door een ziekte, maar meestal is dit niet de hoofdoorzaak. De klachten kunnen ook uitbreiden naar hoofd, nek en rug. Voor tips uit Chiropractic Barendrecht tegen maagzuur, klik hier. Indigestion heartburn ...

  Duizeligheid

  Duizeligheid is het gevoel dat je in beweging bent terwijl je rust. Het kan benauwdheid, misselijkheid en bezorgdheid veroorzaken. CHIROPRACTIE BARENDRECHT behandelingen zijn vaak effectief bij deze klachten. 70 – 95% van de patienten voelt meteen verbetering als zij duizelig zijn. Wat de chiropractor voor u kan doen, leest u hier. (In het Engels) Vertigo dizziness ...

  Oefeningen voor duizeligheid u kunt thuis doen. (in het NL). DUIZELIG ...

  Whiplash

  Bij een whiplash gaat het bovenlichaam bij een botsing naar voren, terwijl de nek met kracht naar achteren gedrukt wordt. Beide op hetzelfde moment. Dit veroorzaakt verwondingen van de gewrichten, kapsels en de zenuwen. Uw kliniek Chiropractie Barendrecht kan veel betekenen voor u, klik hier.

  Schaambeen pijn

  Het bekken bestaat uit een ring van drie botten: Een Ilium (A) rechts en links, en het heiligbeen (B) (sacrum tussen in. Daar zijn er drie gewrichten:

  • Twee sacro-iliacale gewrichten (Bekken gewricht), en
  • een pubis symfosis . (E)
   The bones of the pelvis.
   • B. Sacrum (heiligbeen) Schaambenen:
   • D. Bovenste pubis
   • F. Onderste pubis

   Het schaambeen is een deel van het ilium, zoals u kunt zien. En dus een deel van het bekken. Er zijn 2 pubis botten, de ene is de bovenste en de andere de onderste. Ze zijn erg belangrijk voor de aanhechting van een aantal grote spieren van het bovenbeen en bekkenbodemspieren.

   De linker pubis botten communiceren met de rechter via het symphysis gewricht (E). Waar is het gewricht?

   Pubic symphysis on a living patient.

   Het bekken is een unieke ring van botten in het lichaam. Het geeft aansluiting van de benen aan het lichaam, vormt het raamwerk van de ruggengraat en geeft bescherming van veel organen zoals bijv. de blaas, darmen, rectum, prostaat. Voor meer informatie van Chiropractie Barendrecht van de botten van het bekken, en de sacroiliac gewrichten, click here: SACROILIAC JOINT ANATOMY ...

   De pubis botten kunnen extreem pijnlijk worden bij verschillende syndromen, vele gerelateerd aan een zwangerschap. Onbehandeld kan het maanden aanhouden na de bevalling.

   Female pelvis and het schaambeen.

   Zie hier op de foto (gestippeld), van voren genomen, de nauwe aansluiting van de blaas en uterus met het pubisbot. Wanneer uw baby begint te dansen op uw blaas, kan het erg vervelende klachten aan het pubisbot veroorzaken.

   Bekkenbodem.
   Pubic ramus fracture.


   Terzijde: osteoporose, of brosse bottenziekte, is een aandoening die vooral vrouwen oplopen. Dit is een x-ray van een oudere dame die gevallen is, en beide rami’s gebroken heeft. U kunt zeker zijn dat ze extreem veel pubis pijn heeft. Er zijn veel grote krachtige spieren die vastzitten aan de inferior pubis ramus zodat in haar geval lopen zeer pijnlijk is. Ze krijgt waarschijnlijk krukken.

   Hip adductor muscles.


   Zie hier de 3 zeer grote spieren van de binnenkant van het bovenbeen, die vastzitten aan de inferior pubis ramus. Het zijn deze spieren, samen met de psoas-spier, die de zware pijn van dit syndroom veroorzaken. Wanneer de bovenbenen openen spannen deze spieren aan en wanneer de aanhechting aan de pubis ramus gerirriteerd is, dan zal bijvoorbeeld gemeenschap erg pijnlijk zijn. Niet vaginale pijn, maar pijn in de bovenbeenspieren en pubis bottenpijn.

   Twee andere aandoeningen in en rond het bekken die pijn aan het stuitje en pubispijn kan veroorzaken zijn het Piriformis syndrome ... en de Iliotibial Band Stretch ...

   Behandeling Chiropractie Barendrecht

   Omdat deze pubis pijnsyndromen gewrichts-, spier- en zenuwaandoeningen zijn, reageren ze erg goed op chiropractische behandelingen. De behandeling is gebaseerd op de bevindingen tijdens het onderzoek, maar de hoofdzaken zijn vaak:

   • Sacro-iliac gewrichtsblokkades

   • Bij palpatie, beschadigde pubispijn

   • Extreme gevoeligheid met actieve trigger points van de binnenkant van het bovenbeen. (en/of andere spieren zoals de piriformis of Ilio-Tibial Band)

   • Soms neurologische tekenen in het bovenbeen, zoals verdoofd gevoel en zelfs motorische zwakheid. Normaal zal er in dit geval een hoge lumbale subluxatie aanwezig zijn.

   De behandeling van de wervelkolom en sacroiliacaal gewricht is niet erg pijnlijk, maar de behandeling van de spieren van het bovenbeen en het stuitje zullen extreem pijnlijk zijn. In mijn ervaring is een lichte frictie langs de spieren, een diepe frictie (erg pijnlijk), en 1 of 2 stretches (niet pijnlijk in het bijzonder) wat de meeste mensen kunnen tolereren. Vervolgens wanneer u thuis bent, ijs erop, enkele blauwe plekken kunnen verschijnen.

   Zoals u kunt zien op de foto hierboven, de stripping van de spieren zijn erg dicht bij de gevoelige gebieden. Neem uw echtgenoot mee voor de eerste paar visites, om iedereen op zijn gemak te stellen. Uw chiropractor zal zich net zo ongemakkelijk voelen als uzelf, wanneer hij in dit gebied werkt.

   Pijn in de arm

   Armpijn is een algemene term, maar de meest voor de hand liggende oorzaak is een geirriteerde zenuw in de nek. Brachial neuralgia (armzenuwpijn) is de medische term voor een geïrriteerde zenuw in de nek. Wanneer deze acuut is, is het waarschijnlijk een van de meest pijnlijke aandoening die in een chiropractiepraktijk voorkomt. Vooral ’s nachts is de pijn het ergst.

   Een karakteristiek teken vaak in Chiropractie Barendrecht zichtbaar, is de zogenaamde schouderabductie verlichting. SHOULDER ABDUCTION RELIEF ...

   Shoulder abduction relief sign.


   Je arm boven je hoofd brengt verlichting omdat je dan de zenuw ontstrekt. Wanneer je een boodschappentas draagt dan zul je de stretch in de zenuw tegenwerken waarna de pijn verergert.

  • Hoe erg is uw arm-schouder-elleboog-hand pijn? Ga beneden scrollen voor het Nederlands. ARM PAIN QUICK DASH ...

   Frozen Schouder en Rotator Cuff Syndroom: SHOULDER ANATOMY

   Omdat de zenuwen van schouderspieren, het kapsel, de ligamenten en fascia komen vanuit de nek, komt een chronische irritatie van de zenuw vaak voor als schoudersyndroom, zoals bijv. Bevroren Schouder Syndroom (een aandoening aan het kapsel) en de Rotatorcuff Syndrome (een aandoening aan de spieren). Om u verder te laten informeren over de spieren, gewrichten en zenuwen van de schouder, die bij Chiropractie Barendrecht behandeld worden, zou u hier moeten klikken. SHOULDER ANATOMY ...

  • FROZEN SCHOUDER (in het Nederlands).

   Tenniselleboog

   Als de zenuwen, die de spieren van de pols bevoorraden (u vindt ze rond de elleboog), in de nek zijn geirriteerd dan heeft u de neiging een tenniselleboog, of een golferselleboog te hebben. Voor meer informatie over succesvolle chiropractische behandelingen voor Tennis Elbow bij Chiropractie Barendrecht ... klik hier. TENNIS ELBOW ...

   Carpaal Tunnel Syndroom

   Carpal Tunnel syndrome komt vaak voor in de praktijk Chiropractie Barendrecht, alleen is het nog niet wetenschappelijk bewezen waarom deze klacht op chiropractie goed reageert. Omdat het valt onder het zogenaamd “double crush syndrome” zijn de resultaten van dit syndroom zeer bevredigend. De zenuw kan geirriteerd zijn in de nek, rond de elleboog, in de onderarm en in de pols. Meestal heb je tintelingen in de duim, wijs- en middelvinger. CARPAL TUNNEL SYNDROME ...

   Thorax Apertuur Syndroom

   Een vaak voorkomende klacht bij Chiropractie Barendrecht is irritatie van de zenuwen die armpijn veroorzaken door een verschoven eerste rib in de nek. Wanneer het ook de ader afknelt die de bloedtoevoer van de arm regelt, dan noemt men dit een Thoracic Outlet Syndrome. Artsen willen dan graag de rib chirurgisch verwijderen. Een patient van mij had deze ingreep ondergaan, maar het maakte geen verschil v.w.b. zijn armpijn. Er is ook geen research gedaan die laat zien of chirurgie effectief is. We behandelden de eerste rib naar ik denk heel succesvol, maar wederom heb ik hier geen statistieken van. Het is zeker een stuk makkelijker dan de operatie, gedaan door een specialist.

   Voor meer informatie over succesvolle chiropractische behandelingen bij Chiropractie Barendrecht voor deze klacht, klik hier. THORACIC OUTLET SYNDROME ...

   CHIROPRACTIE BARENDRECHT : Bekken Instabiliteit

   Sacroiliacale gewrichtspijn (of SI-gewricht of gewoon SIJ) is uniek omdat het een ongewoon gewricht is, zoals geen enkele andere in het lichaam. Het komt dus niet als een verrassing wanneer de diagnose en behandeling van het sacroiliacaal gewricht speciale tests en training vereist.

   Artsen hebben lang getwijfeld over het feit dat een gewricht dat zo weinig beweegt als het SI-gewricht zoveel rugpijn kan veroorzaken. Het is zelfs zo dat vroegere artsen ontkenden dat dit gewricht kon bewegen. De Zwitserse chiropractor Dr. FW Illi heeft bewezen dat dit gewricht wel degelijk beweegt. Hij deed onderzoek op pas overleden personen om dit te bewijzen.

   De symptomen van lage rugpijn die uit het SI gewricht komen zijn moeilijk te onderscheiden van andere onderrugklachten. Speciale tests van het SI-gewricht zijn noodzakelijk.

   Voorkomende oorzaken van het Sacroiliac gewricht zijn verwondingen: een directe val op je stuitje zoals bijv. met skaten, een auto-ongeluk, of zelfs een val op je bekken, wat kan gebeuren bij een val in de badkamer. Een val op het heiligbeen is uitermate gevaarlijk. De kracht van deze vallen kan verder gaan naar het taaie weefsel van de ligamenten die het darmbeen en het heiligbeen strak aan elkaar verbindt. Het scheuren van deze banden kan lijden tot het buitengewone beweeglijkheid in het gewricht, wat kan leiden tot slijtage van het gewricht.

   Alhoewel, het is bekend dat degeneratieve artritis ook wordt veroorzaakt door het vastzitten van het gewricht, waardoor het kraakbeen geen voedingsstoffen en zuurstof krijgt, en zich ophopen van afvalstoffen in het gewricht.

   Soms openbaart pijn zich omdat het heiligbeen zelf niet normaal opgebouwd is. Het heiligbeen is eigenlijk een erg gespecialiseerde set van botten, zoals de botten die de wervelkolom vormen. Deze botten komen samen rond het twaalfde jaar.

   Bij sommige mensen komen de botten van het heiligbeen nooit helemaal bij elkaar, en daardoor een misvormd sacroiliacaal gewricht krijgen. Men noemt dit soms een “overgangszone” segment, het veroorzaakt waarschijnlijk meer lage rugpijn.

   Vrouwen zijn een risicogroep om SI-gewrichtsproblemen op te lopen tijdens de zwangerschap en na de geboorte. Tijdens de zwangerschap komt er een vrouwelijk hormoon vrij dat de banden van het bekken versoepelt. Dit is nodig omdat hierdoor tijdens een normale bevalling, het bekken genoeg kan bewegen om de baby geboren te laten worden. Dit oprekken resulteert in veranderingen in het SI-gewricht, het maakt hem hyperbeweeglijk en daardoor gevoelig voor verwondingen. Tijdens de zwangerschap, kan het SI-gewricht voor ongemak zorgen door de effecten van de hormonen die het gewricht losser maken EN van de stress doordat zij een groeiende baby in het bekken draagt EN door fixaties die vormen in het SI-gewricht.

   Veel andere ziektes kunnen soms leiden tot een degeneratief SI- gewricht. Chiropractoren geloven dat fixaties of “afsluitingen” in het SI-gewricht een van de hoofdoorzaken is van lage rugpijn.

   Om uzelf verder te informeren over bekkeninstabiliteit en onze behandeling bij Chiropractie Barendrecht, klik hier. Sacroiliac joint anatomy ...

   CHOLESTEROL

   Lijdt u aan een hoog cholesterolgehalte? Er zijn andere (betere?) oplossingen dan pillen slikken. Om zich te informeren, klik hier. CHOLESTEROL ALCOHOL ...

   Om uzelf verder te informeren van overige klachten die bij Chiropractie Barendrecht behandeld kunnen worden, ga naar op CHIROPRACTIC CONDITIONS / CONDITIES, (Helaas, al de links zijn in het Engels) kliken. CHIROPRACTIC CONDITIONS ...

   Voor leuke Chiropractische Tips uit CHIROPRACTIE BARENDRECHT, kunt u hier aanmelden. (in het Engels) CHIROPRACTIC TIPS ...

   Nieuwsbrief - hier aanmelden.

   Enter your E-mail Address
   Enter your First Name (optional)
   Then

   Don't worry — your e-mail address is totally secure.
   I promise to use it only to send you Chiropractic Help.

   CHIROPRACTIE BARENDRECHT

   Vindt u dit pagina nuttig? Stuur CHIROPRACTIE BARENDRECHT graag naar een vriend die wat van een van deze condities lijdt.

   1. Sacroiliac joint at Wikipedia
   Share this page:
   Enjoy this page? Then forward it to a friend. Here's how...

   Would you prefer to share this page with others by linking to it?

   1. Click on the HTML link code below.
   2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.