Frozen schouder

PIJN

Shoulder joint capsule.

Frozen Schouder is waarschijnlijk één van de meest pijnlijke en slopende condities waar een praktijk voor chiropractie mee geconfronteerd wordt.

Als deze niet goed wordt behandeld blijft de schouder een lange tijd erg pijnlijk met veel beperkingen. Soms meer dan drie jaar. Simpele dagelijkse activiteiten, zoals het uittrekken van een t shirt, een jas aantrekken, of zelfs haarkammen kunnen al een beproeving zijn.

Voorkomen is de sleutel. Pak de pijn vanaf het begin goed aan voordat uw schouder vast gaat zitten.

Schouderpijn wordt veroorzaakt door verschillende omstandigheden. De meerderheid, niet alles, is het resultaat van de zenuwen in de lage nek of hoge thoracale wervel flink geirriteerd kunnen zijn. Daarom is het ook dat chiropractoren de pijn kunnen verhelpen.

Een chiropractor kan met veel succes de klachten behandelen, hoewel de behandeling enkele maanden en soms zelfs een jaar in beslag kan nemen zelfs met chiropractie, afhankelijk van hoe lang de pijn in de verschrompelde schouder aanwezig is. Medisch gezien wordt erkend dat het ongeveer drie jaar duurt eer dat de klacht is opgelost. Meestal gaat de erge pijn binnen een maand over, maar de stijfheid kan langer duren.


Stones in my clog.Als u van lezen houdt, dan zult u waarschijnlijk het laatste boek van chiropractor Bernard Preston waarderen, Stones in my clog ...

Chiropractor Emma Maria Nygren zei: "Ik kijk uit naar je derde boek, Dr. Preston. Ik genoot van Frog in my Throat en Bats in my Belfry! Ze maken je aan het denken, lachen en ontspannen. Iets wat een goed boek moet doen!"Schouder anatomie

Schouder anatomie zal nuttig zijn. SHOULDER ANTOMY

De slaap wordt onveranderlijk verstoord, daarom is het dat het Arm Pain Quick Dash scoor zo hoog vaak is. Hoe erg doet u arm pijn? Arm Pain Quick Dash scoor.


Wat is frozen schouder?

"Frozen" schouder is een aandoening dat bewegingsbeperktheid veroorzaakt in het schoudergewricht. Het gewrichtskapsel wordt korter en komt vast te zitten aan het bot. De complete medische benaming voor "Frozen" schouder is ADHESIVE CAPSULITIS ...

Er vinden vaak, maar niet altijd, zenuw irritaties van de lage nek naar de spieren, pezen, banden of het kapsel plaats.

Bij een pijnlijke schouder samen met een bewegingsbeperking wordt vaak de diagnose "Frozen" schouder gesteld, maar dat is niet altijd waar.

De pijn en ongemak van een "Frozen" schouder zijn vaak extreem als het vroeg aangepakt is. Bijna alle bewegingen van de schouder, in het bijzonder de interne draaiing, wordt ernstig beperkt. Over het algemeen zijn chiropractische behandelingen van de schouder succesvol, maar het blijft problematisch.


Wat zijn de symptomen van bevrore schouder?

"Frozen" schouder wordt gekenmerkt door een extreme bewegingsbeperking in de schouder. Het optillen van de arm, naar voren en achteren, en naar binnen draaien wordt zeer beperkt en extreem pijnvol. Dus een t-shirt uittrekken en doodgewoon een jas aantrekken zal extreem veel pijn opleveren. Je bh-haakje achterop de rug aanraken is helemaal onmogelijk.

FROZEN SCHOUDER komt voornamelijk voor op middelbare leeftijd rond de 40-50 jaar en komt bij vrouwen twee keer zoveel voor als bij mannen.

Deze aandoening begint met een beetje irritatie in de schouder, maar snel hierop volgt de acute fase, gekenmerkt door extreme pijn, slaapstoornissen en beperkingen in de dagelijkse activiteiten zoals bijvoorbeeld tandenpoetsen, een kopje uit de kast pakken of het bad schoonmaken. Omdat chiropractie werkt met functie, is een "Frozen" schouder over het algemeen goed te behandelen.

De acute fase wordt gevolgd door een progressieve stijfheid als de schouderbeweging verslechterd, voornamelijk interne draaiing en het omhoog doen van de arm boven het hoofd. Extreme beperking is normaal als u niets doet, waarbij zelfs de dagelijkse activiteiten zoals haren kammen, aankleden en huishoudelijk werk extreme pijn veroorzaakt. Deze fase kan zonder goede behandeling enkele jaren aanhouden.

De eindfase, bij incorrecte behandeling, begint vaak na een jaar of 2, met vooraf een berg frustratie, begint de ontdooiende fase. Deze aandoening kan tussen de 12-36 maanden duren.

VAAK VOORKOMENDE OORZAKEN van FROZEN SCHOUDER

Rotator cuff syndrome

 • Blokkades en slijtage in de nek. ( Neck pain anatomy )

 • Oude nekletsels, zoals bijv. een val van de trap, MVA's, een val van het paard, gymongelukken, rugbyongelukken. ( Whiplash Chiropractic )

  Schouderletsels, zoals bijv. skiongevallen, ROTATOR CUFF SYNDROOM ... met of zonder botbreuken in de arm, overbelasting gewichtheffen, of gymmen zonder goede begeleiding), slechte warming-up voor het sporten, en vaak is er geen aanwijsbare oorzaak. Het kan zelfs beginnen met een stijve nek.
 • Schouderoperatie.

 • Het kan ook samengaan met verschillende medische condities: Hyperthyroidism, Diabetes, ziektes van hart en bloedvaten, rheuma. Kortom: FROZEN SCHOUDER : Irritatie van de zenuwen die naar de schouder lopen. het korter worden van het kapsel van de schouder. Medische aandoening met hoge concentratie van bloedonzuiverheden die zich vlakbij de schoudergewrichten, gezamenlijke spier, en de gordel van spieren nestelen en de normale bloedcirculatie in deze gebieden belemmerd, welke leidt tot schouderpijn en bewegingsbeperktheid in het schoudergewricht.

 • Acromioclavicular joint

  Alle van de hierboven beschreven kan lijden tot een ontsteking van het schoudergewrichtkapsel. In dit kapsel zitten ook de pezen die de schouderbotten bij elkaar houden. Wanneer er in het kapsel een ontsteking optreedt, dan is er weinig ruimte in het gewricht voor de schouderbotten om vrij te bewegen (er zijn 4 schoudergewrichten). Daarom wordt een "Frozen" schouder ook wel een Adhesive Capsulitis (ontstoken gewrichtskapsel) genoemd.


 • HOE IS FROZEN SCHOUDER BEHANDELD?

  De behandeling wordt ingedeeld in 4 gedeeltes:

  1. Schouderpijn wordt meestal veroorzaakt door een blokkade in de nek. Zonder correcte behandeling van de nek ( Neck Pain Treatment ) alle andere behandelingen geven een langzaam verloop en vertrouwen erop dat het lichaam het zelf herstelt. Zonder geen enkele behandeling kan het 3 jaar duren voordat het lichaam zichzelf herstelt. 3 jaar helse pijnen.
  2. Beweging. De slechtste behandeling van deze aandoening is stil zitten. De pijn en stijfheid wordt dan snel erger. Regelmatig (een paar keer per dag) een paar stretches voor de "Frozen" schouder is erg belangrijk tijdens de chiropractische behandelingen. Wanneer de beweeglijkheid terugkomt, en de pijn minder wordt .............. De sleutel tot de schouderbehandeling is mobilisatie .................. frozen shoulder exercises.
  3. Controle van enige vorm van bijkomende medische condities zoals Diabetes is noodzakelijk.
  4. Pijncontrole is een belangrijk gedeelte van de behandeling van deze nare aandoening. Zoals bijv. een ice-pack (in een handdoek) ongeveer 20-30 minuten over de pijnlijke plekken leggen is het beste, daarna een hete douche en vervolgens een stretching programma. Accupunctuur, NSAID's en verschillende elektrische apparaten kunnen helpen.

  Een "Frozen" schouder kan echt heel venijnig zijn, een ervelende aandoening. Men is bezig met een onderzoek naar de effectiviteit van microcurrent stimulatie van een "Frozen" schouder. Frozen Schouder oefeningen. ( Rotator cuff strengthening ).

 • Frozen shoulder causes and chiropractic treatment / aanpak en oefeningen ...


  Probeer een operatie te vermijden, alleen als u echt extreme klachten heeft. Steroide injecties kunnen helpen maar er is een infectierisico en de pezen kunnen scheuren. Alhoewel handmatig ingrijpen onder narcose in extreme gevallen kan helpen.
 • Ik adviseer om te slapen op de niet pijnlijke schouder, met een kussen voor het lichaam om de pijnlijke arm op te leggen. Mijn advies: wanneer de "Frozen" schouder chronisch geworden is, zal de behandeling meer pijn opleveren om de schouder te laten bewegen. Schrik niet, doe de stretches wat voorzichtiger, en wellicht wat vaker. Leg er wat vaker ijs op, gevolgd door warmte. Wees geduldig!

  Het wordt beter met chiropractie. Dit is een van de aandoeningen waar we zeggen, Rome is niet in 1 dag gebouwd. Behandeling van de nek alleen is niet voldoende. Wanneer uw chiropractor niet de schouder behandelt, praat met hem. Overweeg misschien een sport-georienteerde chiropractor.

  LINKS bij FROZEN SCHOUDER

 • STIFF NECK EXERCISES FOR NECK PAIN ...

  Verschoven wervels. NECK PAIN ANATOMY CaseFile ...

  Ga terug van Frozen schouder naar CHIROPRACTIC HELP home page …

  FROZEN SCHOUDER

  Did you find this page useful? Then perhaps forward FROZEN SCHOUDER to a suffering friend.

  Share this page:
  Enjoy this page? Then forward it to a friend. Here's how...

  Would you prefer to share this page with others by linking to it?

  1. Click on the HTML link code below.
  2. Copy and paste it, adding a note of your own, into your blog, a Web page, forums, a blog comment, your Facebook account, or anywhere that someone would find this page valuable.